Лимонна кислота E330 - виглядає кристалічна біла речовина без запаху, з яскраво вираженим смаком.
Щільність кислоти у безводному стані 1,6г/см3, а також температура плавлення 153°C.
Область застосування лимонної кислоти:
Широко використовується в медичній, харчовій (газовані та негазовані безалкогольні напої, консерви, кетчупи та майонези, кондитерські вироби, желе, джеми, соуси, фруктово-ягідні консерви) та хімічних видах промисловостей. Завдяки її добрій розчинності, в харчовій промисловості виконує на 70% роль підкислювача. Нешкідлива для довкілля і добре поєднується з іншими хімічними речовинами. Ця сировина найбільше м'яко в порівнянні з іншими харчовими кислотами за смаком і тому знайшла широке застосування в харчовій промисловості.