Опис та застосування :
Дистильований гліцерин по своїй природі - безбарвна в'язка рідина без запаху, із солодким присмаком. Виробляється з природного сировини. Дуже гігроскопічний і розчинний у воді.
Гліцерин має широкий спектр застосування і є одним з найбільш цінних та універсальних хімічних речовин у природі.
Він може бути використаний в якості пом'якшує кошти, розчинника, фармацевтичних складах, косметику, продукти харчування та гігієнічних приладдя. Використовується в тютюновій промисловості, сільському господарстві, текстильній промисловості.
Він дуже стабільний і може легко зберігатися при нормальній температурі. Не дратує і не робить шкідливого впливу на навколишнє середовище.
***
Рослинний гліцерин широко використовується у харчовій, косметичній і фармацевтичній промисловості.
Наприклад, його часто додають в продукти, щоб допомогти олії і водним інгредієнтів змішатися, підсолодити або зволожити кінцевий продукт.
Його також можна використовувати для запобігання утворення кристалів льоду в заморожених продуктах, таких як знежирений йогурт, морозиво та інші десерти.
Гліцерин є поширеним інгредієнтом у фармацевтичних препаратах, включаючи серцеві препарати, засоби від кашлю, антисептики.
В зубній пасті гліцерин запобігає висиханню або затвердіння пасти в тюбику.
Його часто додають в мило, свічки, лосьйони, дезодоранти і косметику.